29 iunie 2009

Orchestra Lăutarii şi Nicolae Botgros la Baia Mare

Într-o duminică de vară în care nori albaştri-închis prevesteau venirea furtunii, casa de cultură din Baia Mare a fost gazda unui eveniment extraordinar. Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de activitate, Ansamblul Naţional Transilvania a organizat un concert de muzică populară în colaborare cu Orchestra Naţională Lăutarii din Chişinău. Scena din Baia Mare a reunit artişti iubiţi şi recunoscuţi din zona Maramureşului, dar momentul culminant, aşteptat de toată lumea, a fost apariţia pe scenă a maestrului Nicolae Botgros, a fiului său Corneliu şi a soţiei celui din urmă, cunoscuta interpretă de muzică populară Adriana Ochişan Botgros. Orchestra Naţională Lăutarii de la Chişinău ne-a oferit un recital de excepţie – un adevărat regal de frumuseţe şi muzică autentică. Vioara maestrului a creat momente de virtuozitate şi magie, care au culminat cu interpretarea celebrei „Ciocârlia”. La sfârşitul concertului am mers pe scenă să-l felicit pe maestru pentru muzica pe care ne-o oferă şi să-i spun că sunt mândru că provin din aceeaşi ţărişoară ca şi domnia sa.

3 comentarii:

  1. Fotografiile au ajuns si la Cobani. Arati frumos alaturi de acesti mari artisti, mai ales alaturi de Botgros. Ne-a placut mult si articolul scris despre concert. Speram sa asisitam si noi la asa un concert. Tata si mama.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe Nicolae Botgros intotdeauna l-am privit ca pe un sol al moldovenilor de peste prut. Muzica lui intotdeauna a atins coarda sensibila a patriotismului meu. Felicitari Andrei pentru pozele "istorice" si sincer imi pare putin rau ca nu am ajuns si eu la concert.

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci pentru comentarii :) Intr-adevar, concertul a fost extraordinar. M-a facut sa ma simt mindru ca sunt de peste Prut.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails