22 august 2010

24 is over, long live 24

Atenţie, acest articol conţine spoilere pentru cei care nu vizionat încă sezonul 8 al serialului 24.

Tocmai am terminat de privit ultimul episod din ultimul sezon 24 şi sunt bucuros să pot spune în continuare cu mâna pe inimă că 24 este cel mai bun serial de acţiune pe care l-am urmărit vreodată. Click aici pentru a citi articolul scris acum un an pe acest subiect.

Între timp am avut parte de un ultim sezon 8 excelent. Scenariul a fost peste aşteptări. Mă bucur că scenariştii au găsit o poveste plauzibilă pentru a-l aduce din nou pe Jack Bauer în centrul atenţiei. În acest sezon am avut ocazia să vedem şi o altă faţa a mult îndrăgitului personaj: un om care trăieşte, respiră, e capabil de afecţiune. Un agent care mai face şi greşeli şi nu reuşeşte întotdeauna să salveze chiar pe toată lumea. Ultimul sezon mi s-a părut mai aproape de realitate. Unele dintre personajele pozitive mor, altele au de suferit – aşa cum se întâmplă şi în viaţa de zi cu zi.



Pe durata ultimelor episoade oscilam între două deznodăminte: pe de o parte eram aproape sigur că Jack va muri, reuşind să-şi ducă la îndeplinire misiunea, aşa cum o face de obicei; pe de altă parte speram ca măcar în ultimul sezon scenariştii vor ceda pentru un happy-end. N-a fost să fie şi poate că e mai bine aşa. Jack Bauer e eroul singuratic, cel care luptă pentru dreptate indiferent de ce înseamnă acest lucru şi reuşeşte să rezolve probleme pentru cei care nu dau doi bani pe el.

În pofida aşteptărilor, am avut parte de un final deschis, similar cu cel din sezonul 4. Astfel, conform zvonurilor, e foarte posibil să avem parte de un nou film 24, similar cu 24: Redemption cu un Jack Bauer în afara teritoriului SUA. Nu pot să spun decât că aştept cu nerăbdare orice continuare a serialului 24, în orice formă ar veni, şi să închei cu ultima replică din acest sezon a lui Chloe O'Brian – „Whatever happened here never happened. Shut it down”.


3 comentarii:

  1. e-e-e-e, nu stiu, nu stiu Andrei... eu raman fidel serialului prosto Maria :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Apoi sa nu uitam de 'Dikaia Roza' si 'Rabinia Izaura' care au dat peste cap toate topurile la noi in sat :))

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm, nu schimb "Alondra" pe nimic ;))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails