29 august 2010

Google Voice vs. Skype

Google a lansat recent un nou serviciu – Google Voice. Până acum utilizatorii Gmail puteau efectua apeluri video şi voce folosind aplicaţia Google Talk. Menirea noului serviciu este de a face conexiunea între clienţii Google şi telefonia fixă şi cea mobilă. Noul serviciu va putea fi folosit de oricine are un cont Gmail. Google Voice nu necesită aplicaţii externe – doar un plugin gratuit care se instalează în câteva secunde.

Astfel Google a mai făcut un pas înainte pentru transformarea Gmail într-o platformă multimedia. Noul serviciu Google vine şi cu o ofertă specială – convorbiri gratuite spre reţelele fixe din SUA şi Canada, valabilă până la sfârşitul acestui an. În ceea ce ne priveşte, am comparat tarifele Google Voice versus Skype (liderul mondial în domeniu). Găsiţi rezultatele mai jos:


Google Voice (dolari $)
România fix – 0,09
România mobil – 0,21
Moldova fix – 0,14
Moldova mobil – 0,21

Skype (cenţi $)
România fix – 14,3
România mobil – 33,5
Moldova fix – 17,3
Moldova mobil – 25,5

De altfel, Skype şi-a anunţat deja intenţia de a schimba tarifele începând cu 6 septembrie 2010. Pentru lista completă a tarifelor Google Voice click aici, pentru Skype – click aici şi mai apoi view all rates.

4 comentarii:

  1. Eu sustin in continuare Skype-ul, e mare diferenta intre o aplicatie dezvoltata din start pentru a permite sa suni de pe calculator pe telefon (si invers) si o platforma care se intinde in toate directiile si incearca marea cu degetul si ici si colo, doar doar a iesi ceva. Personal sunt mare fana a serviciilor Google - dar nu vad cum ar putea sa muste prea puternic din piata VoIP, in conditiile in care ea e clar dominata, de ceva vreme deja, de Skype. Pe de alta parte, n-am nimic impotriva sa incerce, in fond orice forma de concurenta e in avantajul consumatorului...

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrusha, te-au angajat cei de la Google???

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alina
    Si eu sint fan Skype. Mi se pare de departe cea mai inspirata aplicatie de comunicare online. De asemenea cred ca Google si concurenta loiala nu poate decit sa ne avantajeze pe noi - consumatorii.

    @Anonim
    As vrea eu, dar nu se stie niciodata. Eshe ne vecer :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Google voice, apeluri catre SUA si Canada fix si mobil: 0.0$

    Skype - SUA si Canada: 2.6¢

    Calitatea sunetului e foarte buna la ambele servicii.

    Care e mai bun? :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails