10 iulie 2009

Nicola Tesla – un vrăjitor uitat de lume

Nicola Tesla - puţini dintre noi au auzit vre-odată acest nume. Şi totuşi realizările şi descoperirile sale sunt la fel de importante ca şi cele făcute de Albert Einstein, Isaak Newton sau veşnicul său rival Tomas Edison. El a fost cel care a inventat curentul alternativ, comunicarea wireless, motorul electric modern şi a formulat principiile care stau la baza unor asemenea tehnologii precum laserul, radarul, aparatul de radiografie, propunând concepte revoluţionare în domeniul roboticii, a tehnologiei celulare şi comenzii de la distanţă. Toate acestea cu mai bine de 100 de ani în urmă.

De fapt, de fiecare dată când aprinzi lumina sau porneşti radioul, o poţi face doar datorită acestui om extraordinar. Şi cu toate acestea, cine a auzit astăzi de numele său? Cum a putut istoria să uite numele acestui om care a lăsat în urma sa o asemenea moştenire? Aflaţi răspunsul în filmul de mai jos.


2 comentarii:

  1. eu cred ca multi cunosc numele lui tesla! cert este ca unor oameni numele lui newton sau einstein tot nu le spune multe lucruri! asta tine de incultura oamenilor si faptului ca acum e mai bine sa stii ce piesa noua de a lui britney spears a iesit, decat formula de baza a lui einstein!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails