21 iunie 2010

Confucius, femeile şi infuzia de ceai

Într-o zi la marele gânditor chinez Confucius a venit o doamnă destul de educată pentru acele vremuri şi i-a pus următoarea întrebare:

- Spune-mi, Confucius, de ce atunci când o femeie are mai mulţi iubiţi ea este judecată aspru de către societate, în schimb, un bărbat care are mai multe femei câştigă în autoritate şi statut social.


Confucius a preparat o infuzie de ceai şi a turnat-o tăcut în şase căni.

- Spune-mi, a întrebat-o el atunci, ţi se pare normal ca infuzia dintr-un vas să fie turnată în şase căni diferite? - Da, a răspuns femeia.

- Vezi, a spus Confucius zâmbind. În schimb atunci când în aceeaşi cană sunt turnate infuzii din şase vase diferite, acest lucru nu este doar anormal, ci împotriva firii sau chiar respingător.

3 comentarii:

  1. Hm, din experienta mea, cand combini infuzii din 2 sau 3 esente diferite chiar poti obtine un cocktail exotic si original... de ce sa-ti limitezi imaginatia (si experientele) la o singura esenta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca ai dreptate in privinta combinatiilor originale, mai greu insa sa-ti dai seama ulterior cine e autorul "produsului" nou aparut pe lume si cine e responsabil de el. Cel putin pentru mine, calitatea a primat intotdeauna in fata calitatii :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails