12 iunie 2010

A început nebunia

Gata, s-a terminat cu serialele, telenovelele şi emisiunile de frumuseţe. S-a dat liber la shopping, solar, fitness şi orice alte activităţi deşucheate pentru că, dragele noastre femei, după cum bine ştiţi – a început Campionatul Mondial de Fotbal. Probabil că majoritatea dintre voi aţi observat că viaţa bărbaţilor cunoaşte câteva cicluri care se învârt invariabil în jurul a două evenimente marcante ce se succed o dată la doi ani – Campionatul Mondial şi Campionatul European de Fotbal.

Astfel, pentru o lună ne transformăm din bărbaţii iubitori, înţelegători şi devreme acasă ce suntem (ah, şi să nu uit de „modeşti”) într-o specie aparte numită hommus mictobistus (şi nu mă refer la microbi). O specie de cele mai multe ori paşnică şi liniştită atunci când este lăsată să privească cu o bere în mână şi telecomanda în cealaltă la 22 de bărbaţi ce aleargă în chiloţi după o beşică ţopăitoare. Hommus mictobistus preferă să se adune în grupuri mici de drojderi... ăăă.. adică suporteri organizaţi ce usucă tăt ce le stă sub mână. Pot apărea episoade scurte de scandări şi/sau zbierături animalice la un anume jucător sau arbitru, accese ce pot fi tratate şi stinse uşor cu şi mai multă bere.


Aşadar şi prin urmare, pentru o lună de zile televizorul intra sub jurisdicţia şi patronatul reprezentanţilor sexului tare… pasionat de fotbal. Pentru o lună – centrul atenţiei noastre se mută de la voi, iubite femei, la regele sporturilor – fotbalul. Recunoaştem că avem şi noi, bărbaţii, slăbiciunile şi hibele noastre, de aceea vă rugăm insistent ca în această lună să fiţi puţin mai înţelegătoare şi mai cumpătate. Iar dacă se întâmplă cumva cândva să vă neglijăm în vre-un fel, vă rugăm să ţineţi minte că nu o facem deloc intenţionat sau cu rea voinţă. Astea fiind spuse, declar campionatul deschis. Hai România! Hai Moldova!

3 comentarii:

Related Posts with Thumbnails